Å fornye førerkortet kan bli aktuelt av ulike årsaker. Enten det er fordi gyldighetstiden har utløpt, eller du har behov for oppdatering på grunn av navneendring, er det viktig å vite hvordan prosessen fungerer og spesielt, «hva koster det å fornye førerkortet».

Prisen for å fornye førerkortet

Når det gjelder kostnader for fornyelse av førerkortet, er prisen fast basert på om du velger å fornye digitalt eller ved et personlig oppmøte. Å fornye førerkortet på nett koster 90 NOK. Velger du derimot å fornye førerkortet ved å besøke en trafikkstasjon personlig, vil dette koste deg 210 NOK. Den lavere prisen for digital fornyelse reflekterer den reduserte administrative innsatsen som kreves ved denne prosedyren. Som du ser er det billigere å fornye førerkortet enn å ta førerkortet for første gang.

Prosessen med å fornye førerkortet

Videre, hvis du tenker å fornye førerkortet ditt, er det flere aspekter du må vurdere. For det første, er det noen situasjoner der du må møte personlig, som for eksempel hvis bildet på førerkortet er eldre enn fra 2012, eller hvis det har skjedd en navneendring siden sist. For slike tilfeller, er det nødvendig å bestille en time for å minimere ventetiden og for å få tatt et nytt bilde på stedet, noe som koster ekstra.

Når du velger å fornye førerkortet digitalt, er det viktig å huske på at du selv har ansvaret for å makulere det gamle førerkortet. Dette er en sikkerhetstiltak for å unngå misbruk av det utdaterte kortet.

Tilleggsinformasjon

I tillegg, hvis du har et førerkort fra før 1998, det vil si det rosa papirlaminatet, må du være oppmerksom på at disse ikke lenger er gyldige. Det samme gjelder visse førerkortmodeller utstedt før 2013. For å unngå uforutsette problemer, er det klokt å sjekke gyldigheten og sørge for at alt er i orden.

For å oppsummere, fornyelse av førerkort er en relativt enkel prosess, men det krever at du er oppmerksom på detaljene og prisen. Enten det er via nett eller ved et personlig oppmøte, er det essensielt å være forberedt og forstå kostnadene som er involvert. Husk, å holde førerkortet ditt oppdatert er ikke bare et juridisk krav, men også en del av ditt ansvar som en ansvarlig fører.

Kilder:
https://ntsf.no/ta-forerkort/ofte-stilte-sporsmal-om-forerkort/nytt-forerkort#:~:text=Pris%20for%20nytt%20f%C3%B8rerkort,P%C3%A5%20nett%20%2D%2090%20NOK

https://www.vegvesen.no/forerkort/har-forerkort/fornye-forerkort/