De siste årene har det blitt mer og mer populært å lakkere bilfelger. Sorte felger har gått fra å være en sjeldenhet til å være nesten overalt. Men hvordan går man egentlig frem for å lakkere felger selv? Og hva skal man tenke på før man setter i gang?

Forberedelsesprosessen

Før du starter med lakkeringen, er det vesentlig at felgene er grundig vasket. Sørg for å rense innsiden av felgene, selv om de ikke skal lakkere der. Anbefalingen er å benytte spesialiserte produkter eller bremserens. Fjern også ventil og balanseringslodd før vask. Skikkelig forberedelse er nøkkelen til et godt sluttresultat.

vaske felg

Pulverlakkering er en mulighet, men de fleste velger spraybokslakk fordi det er enklere. Vær imidlertid oppmerksom på kvalitetsforskjellene mellom spraybokslakker. Gjør det riktig, så kan resultatet være veldig bra.

Pris og verdi

Er det verdt innsatsen? Å lakkere felger koster typisk mellom 1000-3000 kr per felg. Dersom det er skader som må utbedres, kan prisen stige betraktelig. Det kan også være lurt å høre med ulike verksteder for den beste prisen. Hvis du skal selge bilen etterpå, er det en fordel om jobben er profesjonelt utført.

DIY-lakkering

Hvordan lakkere felger selv Lakkering hjemme gir kanskje ikke samme profesjonelle resultat, men det kan fortsatt bli bra med riktig forberedelse. Enten du velger pulverlakkering eller sprayboks, følg produsentens instruksjoner nøye.

  1. Start med å vaske felgen grundig.
  2. Velg riktig lakktype.
  3. Forbered overflaten med nødvendige reparasjonssett.
  4. Påfør primer, etterfulgt av selve lakken.
  5. Avslutt med en klarlakk for å beskytte og gi langvarig glans.

Lakkering av felger med Plasti Dip

Plasti Dip representerer en innovativ tilnærming til felglakkering, hvor gummibasert maling benyttes istedenfor tradisjonelle lakker. En av de fremste fordelene med Plasti Dip er dens enkelhet. Det er ikke nødvendig med et bredt spekter av produkter, og det faktum at det kan fjernes relativt enkelt gjør det svært brukervennlig. Det er verdt å merke seg at ved å påføre flere lag, helst 5-6 strøk, vil det bli lettere å fjerne malingen senere.

Det er essensielt å vaske felgene grundig før påføring, akkurat som man ville gjort før tradisjonell lakkering. Det er kritisk at felgene er helt tørre, da Plasti Dip ikke vil fungere optimalt på en våt overflate. Selv om mange foretrekker å beholde dekkene på felgene under prosessen, er nøye maskering nødvendig for å unngå utilsiktet spraying. Bruk av papp eller maskeringsteip kan sikre en ren grense mellom dekket og felgen.

Når du begynner, er det viktig å påføre det første laget med Plasti Dip svært tynt. Hvis fargen på felgen fortsatt er synlig, er det ideelt. Etter omtrent 5 lag, vurder om flere lag er nødvendige. Alltid følg produsentens instruksjoner nøye for de beste resultatene.

unik lakkere felg

Å lakkere felgene kan gi bilen din et nytt utseende. Men for å sikre det beste resultatet, er riktig forberedelse nøkkelen. Uansett om du velger å gjøre det selv eller få det gjort profesjonelt, vil en flott lakkert felg definitivt få bilen din til å skille seg ut!

Kilder:
https://www.vg.no/forbruker/bil-baat-og-motor/i/k7mWv/oekende-trend-smink-bilen-med-gummilakk
https://www.tv2.no/broom/her-kan-du-spare-tusenvis-av-kroner/13760427/